Kuoriaiskirjat on lopettanut toimintansa

by Tuomas Saloranta

Useasti sillä on uhkailtu, mutta nyt se sitten viimein tapahtui. Kuoriaiskirjat on lopettanut toimintansa. Syyt ovat henkilökohtaisia mutta tiivistynevät siihen, että sivutoimisen yhden hengen kustantamon pyörittäminen kävi vuosien mittaan liian kuluttavaksi sekä kustantajan voimille että jossain määrin myös kukkarolle. Jälkimmäinen on tosin sivuseikka, kulttuurityötähän tämä aina oli eikä voittoa tavoittelevaa liiketoimintaa.

Kiitos kaikille teille, jotka olitte mukana näiden seitsemän vuoden aikana, olitte sitten kirjailijoita, toimittajia, taittajia, kuvittajia, pienkustantajakollegoja, jälleenmyyjiä, tapahtumajärjestäjiä taikka jotakin sellaista ammattikuntaa, jonka nyt unohtan mainita, sekä suuri kiitos lukevalle yleisölle! Erityiskiitos vielä Aavetaajuudelle, joka huolehti kirjalähetysten vastaanotosta, varastoinnista ja viimeisinä vuosina myös tilausten postittamisesta, sekä kaikille heille, jotka autollaan ja/tai lihasvoimillaan auttoivat kirjojen siirtämisessä paikasta toiseen. Ehdimme nähdä matkan varrella monta mielenosoitusta!

Kirjat eivät sentään katoa mihinkään, vaan niitä myyvät edelleen yhteistyökumppanit Aavetaajuus ja Nysalor-kustannus, ainakin niin kauan kuin tavaraa riittää.